Honda Skup 6

U nedelju 07.06.2009. godine na katodromu “Ada Huja” održan je šesti po redu Honda skup u organizaciji Honda Cluba Serbia koji po ustaljenoj praksi svake godine tradicionalno okuplja sve naklonike, simpatizere i vlasnike ovog veoma popularnog japanskog auto branda koji kod nas iz dana u dan postaje sve popularniji.

Formalni početak programa je startovao u 13h, kada su prisutni počeli sa prijavama za nagradne igre koje su darivali sponzori kluba i ove manifestacije. U međuvremenu su razgledani automobili posetilaca, razmenjivane ideje i kreativni saveti pomenutih. Posle toga na stazi je počela trka za najbrži krug – popularni “time attack” u kojoj su se takmičari nadmetali u tri klase: prva do 116 Ks, druga od 117 do 150 Ks, i treća najatraktivnija i sa najviše učesnika preko 151 Ks. Posle skoka adrenalina u prethodom nadmetanju počela je slobodna vožnja na stazi, na kojoj su mogli da svoje vozačke sposobnosti oprobaju svi posetioci ovog skupa.

U toku vrelog “Honda dana” uz škripu guma i miris benzina koji se širio žedni posetioci su se osvežavali besplatno Gala vodom. Osvežavajuće napitke od Pepsi i Red Bull-a koji su se rado odazvali kao sponzori skupa, nismo mogli da delimo jer je neočekivano zabranjeno od vlasnika placa Ada huja „Kartodrom“. Pepsi smo na kraju skupa ipak uspeli da podelimo umornim i zadovoljnim ljubiteljima Honde.

Na kraju dana izvlačena je lutrija za glavnu nagradu generalnog sponzora TRIO motors-a – 15“ Kosei alu felne, a kao druga nagrada dodeljena je originalan hondin duks, poklon Delta Automoto HONDA. Takođe su dodeljene i nagrade za najbrže krugove koje su Hondašima ustupili: Sony, Pirke performance auspusi i auto servis Mile-Pile.